En lat dag, en tung dag.

Heisann! 

Akkurat nå sitter jeg i sengen, noe som jeg har gjort i hele dag. Men jeg har fått ryddet rommet litt, så det var deilig! 
Har slitt så utrolig mye med søvnen denne uka siden magen har vert helt på bærtur, men fikk endelig sovet i natt, til langt på dag. Er blitt ganske forkjølet også, vert det i noen uker, men kjenner det på hodet i dag ja. 
Jeg driver å manner meg opp til å gå å ta oppvasken, vi har ikke flere rene fat og det står så mye rundt om at det er umulig å få laget seg noe mat før jeg får ryddet og vasket. Så jeg må ta å gjøre det snart, så jeg kan spise litt! Eilin er i en bursdag i dag, så det blir mye å ta alene, vanligvis tar vi det sammen. Men men, må man så må man, mat må jeg ha. Jeg pleier ofte å få sånn kvalme og svimmel byer når jeg står så lenge når jeg er så dårlig som jeg er, uten mat, men får håpe det går bra. Har besvimt på ett kjøkken en gang før i samme situasjon, klarte heldigvis å ta meg for og sette meg før jeg blacket ut, men det er mye man kan dunke hodet på så jeg får bare ta det med ro! 

Processed with VSCO with 3 preset

Etter det tenker jeg å kose meg med litt ansiktsmaske og chill, skal i en bursdag i morgen så må pleie huden litt før sminken skal på. Mulig jeg fikser neglene mine om jeg orker. 

Hadde tenkt å dusje i dag også, men siden det er så mye oppvask, og vi har en veldig liten varmtvannstank, så tar jeg det i morgen så jeg er sikker på det ikke blir kaldt mens jeg dusjer, da blir jeg jo full i utslett. Så får vi se om jeg rekker litt husvask i morgen, men siden jeg er så dårlig og syk, tror jeg at jeg må prøve slappe mest mulig av før det blir alkohol inntak. 

Processed with VSCO with 3 preset

Mangen spør meg ofte om hvorfor jeg drar ut selvom jeg er dårlig og kanskje ikke kommer meg ned på Jobblyst i uke dagene, og jeg vet det er å gå på Jobblyst akkurat nå er det som er første pri, utenom legen, men når jeg er så dårlig som jeg er i flere uker, og er syk kronisk så jeg alltid er dårlig på en måte eller en annen, så må jeg komme meg ut litt av og til, og da velger jeg å gjøre det med venner og ikke sitte å stirre i en data skjerm noen timer. Jeg er 21 år, og sånn jeg ligger er ikke å leve, det er ikke normalt. Så om jeg føler meg bra nok, drar jeg ut med venner og ja jeg drikker.
Jeg vil oppføre meg som en 21 åring, så når jeg kan få leve og gjøre normale ting en gang i blant, tar jeg den sjansen, selv om jeg blir drit dårlig igjen etterpå. Å få “leke” litt frisk, er utrolig deilig for meg. Det som er greia er jo at jeg er jeg syk uansett hva jeg gjør, og å sitte med venner og drikke er mye mer behagelig når jeg er dårlig, enn å sitte i en dårlig sofa med utrolige magesmerter med folk som ikke kjenner meg. Om jeg må springe på do, er det mer behagelig å gjør det med venner som kjenner meg og forstår, enn på en “jobb” med folk som ikke skjønner hva som skjer.
Angsten spiller litt inn her, og jeg vet jeg må hoppe i det for at det ikke skal ha overtak på meg, men jeg må få lov å ta det i mitt tempo. At jeg i det hele tatt gjør det med venner nå er ett stort steg i forhold til hva jeg gjorde. Så da har dere svar på det. Om folk synest det er feil prioritering eller hva det nå skulle vere, er det ikke mitt problem. Jeg synest det er riktig, i forhold til min psyke.

Jeg vet det sikkert ikke ser bra ut for dem som har saken min nede på NAV, men sett føttene deres i mine sko, hva hadde du gjort? Stengt deg inne og mistet alt av sosialt liv for å klare gå på “jobb” hver dag, og så ligge helt dø og ikke orke noe annet etter jobb, eller velge den sosiale delen for å ha litt glede, og da kanskje ha en dag eller to med utrolige gøye folk og minner? Når du ligger syk i uke dagene så eneste gangen du får vert med vennene dine er når de har tid og skal ut, så du velger å ta det med ro til den store dagen du skal få se gode folk igjen, og ikke slite ut helsa di på en jobb, en jobb du har i mens du finner ut av helse problemene fordi uansett om du ikke drar ut og prøver alt du kan, så klarer du ikke ha en normal jobb. Jeg har prøvd. Så syk som jeg har vert de siste ukene har jeg faktisk nok med husarbeid, og å få meg selv inn i dusjen, og å lage mat, enn å gjøre noe annet. Magen har nå vert fin i 2 dager, og da tar jeg en sjans i morgen, selvom jeg da kanskje er litt dårlig i magen igjen Søndag. Det er verdt det. Hadde det vert i dag, hadde jeg ikke klart det. Sånn som formen er akkurat nå, vil jeg bare sove. Men jeg må få i meg mat, og jeg må rydde og vaske så jeg ikke blir forbannet på meg selv, som jeg skrev i forrige innlegg med mine tvangstanker. Sånn er jeg.

 

MEN, hadde jeg hatt en skikkelig jobb, en fast og god jobb som jeg likte, hadde jeg selvfølgelig prioritert det mer. Men sånn som situasjonen min er akkurat NÅ, er dette riktig for meg. Når jeg finner ut av helsa mi og får litt mer hjelp, og skal finne meg en skikkelig jobb, setter jeg fokus på det, og trapper ned på sosialiteten og festingen. Så jeg kan få en skikkelig økonomi, og hvem vet, kanskje vi finner ut så mye bra fremover, og jeg får såpass bra hjelp, at jeg klarer å gjøre alt helt fint? Som en normal 21 åring? Det er håpet, det er målet.

Processed with VSCO with 3 preset

Min jobb fremover i avtale med NAV, er at jeg skal møte på Jobblyst og jobbe med Bloggen og YouTube. Og siden dette nå er min jobb fremover, ser jeg ikke faren med å gjøre det hjemme når jeg er skikkelig dårlig, så jeg også klarer vere med på ting. Selvfølgelig ikke hver helg og hele tiden, men når jeg føler for det og har lyst. Og jeg har jo fått gjort litt her på bloggen selvom jeg springer på do og har himla vondt, denne uka. Så det er jo bra! Og jeg er utrolig stolt over meg selv for at jeg lagde det personlige innlegget og delte så mye om meg med dere. Glad for det! 

(Sorry for null innlegg i går, er noe gale med dataen min så pappa måtte ta med dataen på jobb (Elkjøp) for å få sjekket det, men de har alle vert så opptatt der oppe, nå før jul er det fult kjør vettu, så ingen fikk sett på den i går eller i dag. Så jeg prøver igjen Mandag, så da blir det også ett sent innlegg! Tenker ta med meg kamera i morgen da, håper jeg får tatt litt bilder! Så ser vi om jeg rekker og orker blogge før jeg drar ut, må bare få kvile meg så godt som råd.) 

Når runder jeg av her, vi snakkes mer senere! Om du har noen spørsmål er det bare å spørre i vei.

-Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg